Eric Kerver ©

Onderhoudsschilderwerken | Binnenhuis Wanddecoratie | Styling & Advisering
6% BTW maar! Een groot voordeel voor u!

Op 1 januari 2000 heeft de overheid de BTW op schilder- en stukadoorswerk verlaagd om de werkgelegenheid te bevorderen en om de ingezakte economie een impuls te geven. Inmiddels is bekend dat deze regelgeving is verlengd. Als u ook gebruik wilt maken van dit aantrekkelijke voordeel neemt u dan gerust vrijblijvend contact op.

Het BTW-tarief voor schilder- en stukadoorswerk aan particuliere woningen van ten minste 2 jaar oud is verlaagd naar 6%. Dit geldt zowel voor de binnenkant als de buitenkant van een huur- of koophuis. Het BTW-tarief van 6% geldt niet voor werkzaamheden aan woningen jonger dan 2 jaar, of voor gebouwen die niet als woning worden gebruikt. Daarvoor geldt het tarief van 21% BTW.

Particuliere woningen
Met particuliere woning wordt bedoeld een onroerende zaak waarin personen permanent mogen verblijven. Ook tijdelijke leegstaande woningen vallen daaronder.

Schilderen en behangen
Bij schilderwerk gaat het om het aanbrengen van een verfsysteem, dus inclusief voorbereidingen (zoals afplakken) en voorbehandeling van de ondergrond (schuren, ontvetten). Onder het 6%-tarief valt ook het aanbrengen van behang.

Ouderdomsverklaring
In alle gevallen dient de opdrachtgever een ouderdomsverklaring te ondertekenen. Deze verklaring moet bewijzen dat de woning ouder is dat 2 jaar. Het uitvoerend bedrijf moet de ouderdomsverklaring bij zijn administratie bewaren.